#loppistajm


TIPS FÖR DIG SOM SKA SÄLJA PÅ LOPPIS

Shoppingtips för loppis finns längre ner på sidan


Är du nybörjare på det här med loppis? Då har du kommit helt rätt! Här har vi samlat bra tips inför din loppisdag. På plats på loppisen finns också alltid våra medarbetare i Team Loppis, som gärna hjälper dig med allt de kan!

Växelkassa: Ladda upp med gott om växelpengar, mynt och sedlar, så missar du ingen kund bara för att du inte har växel. Glöm inte 100-lappar! Swish är ett allt vanligare och mycket bra komplement, även om cash fortfarande är king på loppis. Bär gärna växelkassan på dig, t ex i en midjeväska eller handväska, så att du har uppsikt över dina slantar.

Påsar och tidningspapper: Något att bära och slå in ömtåliga pryttlar i är uppskattat av köparna.

Bord och stol: På Drive-in-Loppis står du vid din bil och säljer. Vill du ha bord eller klädställning kan du hyra det på plats, eller ta med själv, t ex ett enkelt hopfällbart trädgårdsbord - eller varför inte strykbrädan? En solstol eller enkel pall kan också vara skönt att ta med.

Prissättning: Tänk igenom ungefär vad du vill ha för dina prylar innan loppisdagen. Är du osäker på prisläget kan du slå en kik på de andra säljarnas bord. Prismärk om du vill, eller få bud direkt på plats.

Prutning: Många tycker om att pruta på loppis. De allra första kunderna är också ofta de som prutar allra hårdast... Ett tips är att sätta priser med prutmån, eller också kör du "prutat och klart".

Bilbatteri: Tänk på att bilradion, lampor och öppna dörrar kan dra slut på ditt bilbatteriet. Om detta skulle hända, så har vi startkablar att låna ut.

Mat: Om du skulle bli hungrig finns både en Sibyllagrill och ett minilivs inne på Roslagsstoppet. Vi rekommenderar också de färska cocosbollarna direkt från cocosbollsfabriken nästgårds - mums!

Kompisplatser: Är ni flera kompisar som vill stå bredvid varandra? Det går fint och är ofta extra skoj! Se bara till att anlända samtidigt till loppisen, eller vänta in varandra innan ni åker in på loppisområdet.

Åka tidigare: Du kan åka från loppisen tidigare på dagen, från vilken plats som helst. Om du behöver hjälp att ta dig ut, så prata med Team Loppis.

Uppackning: När du fått din plats är det bara att börja plocka upp dina prylar i ditt eget tempo. Loppisen är mycket välbesökt. Somliga loppisentusiaster är nyfikna på dina grejor redan när du packar upp - avgör själv när du vill börja sälja!

I början på loppisdagen kan det bli högt tryck vid ditt försäljningsbord. Ett tips är därför att försöka följa dessa enkla rutiner vid uppackningen av prylar:
- Börja med att allra först ställa upp ev. bord och klädställning framför bakluckan.
- Låt eventuella ivriga kunder vänta utanför bordet/klädställningen.
- Låt inte någon kund börja rota i dina ouppackade kartonger.
- Låt inte någon kund börja kika på prylar i din bil innan du packat upp klart.
- Ha uppsikt över värdesaker – tyvärr finns ohederliga människor i vår vackra värld.
Se gärna klippet nedan hur rutinerade Team Loppis-medlemmar gör när de säljer på loppis.Team Loppis at your service! Våra medarbetare i Team Loppis finns på plats hela dagarna, i gula reflexvästar, för att hjälpa just dig! Tveka inte att haffa någon av oss om du har några funderingar på loppisdagen. Säkrast hittar du oss i informationstältet vid entrén till loppisen.

Sist, men inte minst: Se till att ha skoj under dagen – en glad prick är också den allra bästa säljaren!

Några tips för loppisshopparen

Växelpengar: Ta med dig ordentligt med kontanter - plöstligt står du framför ditt livs fynd! Och försök att inte ha bara 500-kronorssedlar, som är svårväxlade. Välj i stället hellre 400 + 100 i två omgångar i bankomaten. Numera funkar det också väldigt ofta med Swish, så hör med säljaren om möjligheterna när kontanterna sinar.

Väska: Dina fynd ska med hem också... En tom plastpåse tar inte stor plats i jackfickan. Den gamla trotjänaren Dramaten-rullväskan är inte alls tokig på en loppis.

Nyfikenhet: Nöj dig inte bara med det som står längst fram på säljborden. Titta i lådorna under borden (kolla först med säljaren att det är ok), fråga säljarna om prylar du kanske inte ens förstår vad det är. Där kan du hitta dina egna fynd.Se potentialen: EEn stol kan enkelt målas om, ett silverföremål putsas. Re:make och re:design är superkul! Och inte allt guld glimmar, det får varje rutinerad fyndjägare lära sig.

Proveniens: Det tjusiga ordet som betyder en viss pryls bakgrund. Köper du direkt av den som tidigare ägt föremålet har du världens chans att få veta mer om dess historia. Ta chansen - loppishistoriorna är ofta riktiga pärlor!

Måttband: Överkurs? Nja, om du letar efter något särskilt som ska få rum någon viss stans, skriv upp måtten på en kom-ihåg-lapp och ta kanske rent av med måttband - eller färgprov om det är nyanser i stället för centimeter du jagar.

Skor: Du går längre än du tror på loppisarna. Så se till att ha sköna skor!Prutning: En konst, naturligtvis, att göra med finess, utan att köra över motparten. Känn av när det kan vara läge: En prutförhandling kan vara riktigt skoj för alla inblandade. Glöm sedan inte att det faktiskt inte är något fel med att betala vad säljaren vill ha för sin vara, heller. Loppis är ju rätt billigt ändå, har vi hört!

Mer loppis: Vi har många loppisar runt om i Stockholmsområdet. Du hittar information om dem alla, kalendarium etc på www.loppistajm.se

Följ oss också gärna på Instagram  

 

Diggar du loppis?

Få första tjing på våra loppisnyheter med Stockholmsmarknaders nyhetsbrev!

Epostadress:
www.solvallaloppis.se/tidernas/ www.stockholmsmarknader.se/utmarkelser https://www.stockholmsmassan.se/press/pressmeddelanden/2015/2/premiar-for-galacocktail-och-prisutdelning-med-the-collectors-awards-pa-antikmassan  https://mitti.se/nyheter/forsamling-och-loppis-far-dela-pa-miljopris/